Overslaan en naar de inhoud gaan
Achtergrond afbeelding LED scherm

WNL en AVROTROS overtraden geen regels, maar lopen risico op schenden redactionele onafhankelijkheid en belangenverstrengeling

Het Commissariaat voor de Media constateert dat de omroepen WNL en AVROTROS, in relatie tot Jort Kelder en diens vermeende financiering van politieke campagnefilmpjes, volgens de letter van de wet de bepalingen over redactionele onafhankelijkheid en belangenverstrengeling niet hebben overtreden.

Meer lezen

Commissariaat start drie brede onderzoeken bij de NPO en de landelijke publieke omroepen

Het Commissariaat voor de Media gaat drie onderzoeken doen die in meer of mindere mate met elkaar samenhangen. Voor een deel omvat dit (een uitbreiding van) eerder aangekondigd onderzoek. In de onderzoeken wordt relevante casuïstiek meegenomen. Voor een goed overzicht worden deze onderzoeken in dit ...

Meer lezen

Commissariaat is weer positief over activiteiten en resultaten NICAM

Het Commissariaat voor de Media heeft staatssecretaris Uslu laten weten positief te zijn over de in 2021 ontplooide activiteiten en behaalde resultaten van NICAM.

Meer lezen

Amma Asante nieuwe voorzitter Commissariaat voor de Media

Amma Asante is door staatssecretaris Gunay Uslu van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap per 15 september 2022 benoemd tot voorzitter van het Commissariaat voor de Media.

Meer lezen

Commissariaat voor de Media onderzoekt processen ter voorkoming van belangenverstrengeling

Het Commissariaat voor de Media start een breed onderzoek naar de borging van processen bij de NPO en landelijke publieke omroepen die (de schijn van) belangenverstrengeling moeten voorkomen. Aanleiding voor het onderzoek zijn signalen in de afgelopen periode.

Meer lezen
Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.