bg-img
stripes

Vanwege de door de overheid ingestelde coronamaatregelen mogen er tot eind december in Nederland geen evenementen plaatsvinden.

Deze maatregelen hebben gevolgen voor de toestemmingen die het Commissariaat voor de Media kan verlenen voor evenementenzenders.

Aanvragen voor evenementenzenders tot 1 januari 2021

Een voorwaarde om toestemming te krijgen voor een evenementenzender is dat de evenementenzender bestemd is voor het publiek dat bij het evenement aanwezig is. Het Commissariaat voor de Media kan dus alleen toestemming voor een evenmentenzender verlenen als sprake is van een evenement waarbij publiek aanwezig is. Gelet op de coronamaatregelen kan in veel gevallen niet aan die voorwaarde worden voldaan. Dit betekent dat het Commissariaat voor de Media in principe geen toestemming kan verlenen voor evenementenzenders die bedoeld zijn om verslag te doen van evenementen die geheel of gedeeltelijk zijn gepland vóór 1 januari 2021.

Aanvragers die met extra maatregelen wel aan alle voorwaarden voldoen, kunnen dit gemotiveerd en onderbouwd kenbaar maken via evenementen@cvdm.nl. Alle voorwaarden zijn te vinden op de pagina Toestemming evenementenzender aanvragen.

Verplaatsing evenement

Wordt het evenement verplaatst en is al een aanvraag ingediend? Geef dan de nieuwe data van het evenement door aan het Commissariaat voor de Media via evenementen@cvdm.nl. Het Commissariaat voor de Media behandelt de aanvraag zodra duidelijk is vanaf welke datum evenementen weer mogen plaatsvinden.

Aanvragen voor evenementenzenders vanaf 1 januari 2021

Aanvragen voor evenementenzenders om verslag te doen van evenementen die volledig na 1 januari 2021 plaatsvinden, houdt het Commissariaat voor de Media voorlopig aan. Zodra duidelijk is vanaf welke datum evenementen weer mogen plaatsvinden, beoordeelt het Commissariaat voor de Media de aanvraag. Aanvragers worden hierover geïnformeerd.

Wanneer het kabinet en het RIVM de richtlijnen over het houden van evenementen wijzigt, wordt dit bericht bijgewerkt.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.