bg-img
stripes

Woensdag 29 januari 2020 liet de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State weten dat het Commissariaat voor de Media terecht heeft geoordeeld dat voor de verspreiding van het aanbodkanaal Sterren NL via DAB+ niet opnieuw goedkeuring van de minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media is vereist.

Het Commissariaat voor de Media hoeft niet tegen de uitzendingen van de AVROTROS-zender op te treden.

RadioCorp, eigenaar van radiozender 100% NL, had hierom bij het Commissariaat voor de Media verzocht via een handhavingsverzoek, omdat het aanbodkanaal Sterren NL, een muziekzender van de NPO, sinds 1 januari 2016 ook via DAB+ is te beluisteren. Dit verzoek had het Commissariaat voor de Media afgewezen, omdat Sterren NL een bestaand aanbodkanaal van de NPO is dat al eerder is goedgekeurd en er geen sprake was van een significante wijziging.

RadioCorp was het hier niet mee eens en de rechtbank Midden-Nederland gaf hen eerder gelijk. Die uitspraak heeft de Raad van State nu teruggedraaid. De Raad van State stelt dat de uitzendingen van Sterren NL niet ten koste gaan van de ruimte voor commerciële zenders en dat het Commissariaat voor de Media niet hoeft op te treden.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.