Nieuws

Aankondiging informatiebijeenkomsten lokale omroepen

Het Commissariaat voor de Media organiseert dit najaar in samenwerking met de NLPO/OLON informatiebijeenkomsten voor lokale omroepen. De omroepen ontvangen deze week per post een vooraankondiging, direct na de zomer volgt de officiële uitnodiging.

Lokale omroepen zijn een onmisbare schakel in de informatievoorziening op lokaal niveau. In een tijd waarin bijvoorbeeld de Rijksoverheid steeds meer taken overdraagt aan gemeenten, is het van groot belang dat lokale omroepen kijkers en luisteraars goed informeren en van belangrijk lokaal nieuws voorzien. Maar ook dat het programma-aanbod onafhankelijk tot stand komt, vrij van politieke of commerciële invloeden. Het Commissariaat voor de Media beseft dat dat niet altijd even makkelijk is, ook omdat het medialandschap volop in beweging is.

Onafhankelijke rol
Om de onafhankelijke rol goed te kunnen blijven uitvoeren, is het belangrijk dat medewerkers van lokale omroepen op de hoogte zijn van de voorschriften uit de Mediawet. Hoewel dit primair de verantwoordelijkheid van de lokale omroepen is, wil het Commissariaat hier bij helpen door die medewerkers op een laagdrempelige manier te informeren over de voorschriften. Daarom worden er in samenwerking met de NLPO/OLON dit najaar op diverse plaatsen in Nederland informatiebijeenkomsten georganiseerd.

 

 

Deel deze pagina

RSS E-mailalerts