Nieuws

Boetes van 30.000 euro voor verboden verbondenheid

Het Commissariaat voor de Media heeft de commerciële media-instellingen Young City Media B.V. en MultiCultural Events & New Dutch Media B.V. boetes opgelegd van ieder € 30.000.

Dit is gedaan omdat is geconstateerd dat de media-instellingen zich schuldig hebben gemaakt aan verboden verbondenheid. In productieovereenkomsten en side letters stond dat wederzijds de volledige zeggenschap over frequentieruimte werd overgedragen. Daarmee overtraden zij de Mediawet.

Niet meer dan één frequentie

Een media-instelling mag namelijk over niet meer dan één frequentie beschikken. Dit is bedoeld om een pluriform medialandschap te waarborgen. Door de verboden verbondenheid hadden Young City Media B.V. en MultiCultural Events & New Dutch Media B.V. een groter bereik dan waar zij recht op hadden. Hierdoor is het beginsel van pluriformiteit in ernstige mate aangetast.

Lees hier het volledige besluit over de boete aan Young City Media B.V. en hier het volledige besluit over de boete aan MultiCultural Events & New Dutch Media B.V.

Young City Media B.V. en MultiCultural Events & New Dutch Media B.V. hebben de mogelijkheid in bezwaar te gaan tegen deze boetebesluiten.

Deel deze pagina

RSS E-mailalerts