Nieuws

Informatiebijeenkomst Mediawet in Zwolle

Aanstaande donderdag 12 oktober houden de OLON, de NLPO, en het Commissariaat voor de Media de tweede informatiebijeenkomst over de voorschriften van de Mediawet. Dit keer is de bijeenkomst in Zwolle.

Vorige week donderdag was in Venlo de eerste informatiebijeenkomst over de voorschriften van de Mediawet. In totaal houden de OLON, de NLPO, en het Commissariaat vier bijeenkomsten.

Informatiebijeenkomst voor lokale omroepen

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle bestuursleden en medewerkers van de lokale omroepen. Tijdens de bijeenkomsten geeft het Commissariaat een presentatie over de publieke rol die lokale omroepen hebben. Ook krijgen de deelnemers meer te weten over het inzetten van social media. Daarnaast is er gelegenheid tot netwerken.

Onmisbare schakel

Lokale omroepen zijn een onmisbare schakel in de informatievoorziening op lokaal niveau. In een tijd waarin bijvoorbeeld de Rijksoverheid steeds meer taken aan gemeenten overdraagt, is het van groot belang dat lokale omroepen kijkers en luisteraars goed informeren en van belangrijk lokaal nieuws voorzien. Maar ook dat het programma-aanbod onafhankelijk tot stand komt, vrij van politieke of commerciële invloeden. Het Commissariaat beseft dat dat niet altijd even makkelijk is, ook omdat het medialandschap volop in beweging is.

Onafhankelijke rol

Het is belangrijk dat medewerkers van lokale omroepen op de hoogte zijn van de voorschriften uit de Mediawet. Zo kunnen zij hun onafhankelijke rol goed blijven uitvoeren. Hoewel dit primair de verantwoordelijkheid van de lokale omroepen is, wil het Commissariaat hierbij helpen door op een laagdrempelige manier lokale omroepmedewerkers te informeren over de voorschriften.

Op 2 november wordt in Breda de derde informatiebijeenkomst gehouden en op 30 november is de laatste bijeenkomst in Haarlem. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Bekijk de pdf-versie van Powerpoint Roadshow 2017 van het Commissariaat.

Deel deze pagina

RSS E-mailalerts