Werken bij

Het Commissariaat voor de Media is onafhankelijk toezichthouder op de naleving van de Mediawet en de Wet op de vaste boekenprijs. Als zelfstandig bestuursorgaan hebben wij een unieke positie tussen de Haagse overheid en de landelijke en lokale media-instellingen, tussen de wet en de toepassing ervan in de praktijk. De mediawereld is zeer dynamisch en sterk aan het innoveren. Dat maakt ons werk bijzonder boeiend.

Vanuit een modern kantoorpand, vlak naast het Mediapark in Hilversum, volgen wij met ongeveer 50 medewerkers onder leiding van een driekoppig college de activiteiten van publieke en commerciële media-instellingen. Wat gebeurt er met het geld dat de overheid in de publieke omroep steekt? Voldoet het media-aanbod aan de eisen en afspraken? Is er een duidelijke scheiding tussen redactionele content en commercie? Zijn er eerlijke concurrentieverhoudingen? Hoe pluriform en onafhankelijk is de nieuwsvoorziening? Hoe vullen we het toezicht op nieuwe media in?

Interesse in mediawereld

Onze medewerkers zijn doorgaans hoog opgeleide mensen, zoals juristen, onderzoekers, financieel specialisten en beleidsadviseurs. Wat ons bindt is een grote interesse in de mediawereld en in vragen aangaande toezicht en handhaving. Samen zijn wij overtuigd van het belang van onze bijdrage aan een kwalitatief sterke en onafhankelijke mediasector.

Vacatures

Als jij de mediaontwikkelingen op de voet volgt en je thuis voelt in een kleine organisatie met grote uitdagingen, bekijk dan eens onderstaande vacatures. Als je solliciteert zullen we je spoedig, in ieder geval binnen 2 weken, berichten over de voortgang van de procedure.

Wij zoeken:

Jurist

Jurist informatierecht

Interesse? Voor meer informatie kun je bellen met Hilde Pietersma, P&O Adviseur, telefoon 035-773 77 83 of mailen naar werken@cvdm.nl.

Deel deze pagina