Contact

Is u iets opgevallen en denkt u dat een omroep zich niet aan de regels houdt? Meld het dan door onderstaande formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Uw tip kan ons helpen een overtreding op te sporen.

Stel uw vraag

Vragen of klachten over de inhoud van een programma’s kunt u in de eerste plaats indienen bij de omroep die het programma uitzond. Omroepen zijn, binnen wettelijke kaders, vrij om de vorm en inhoud van hun programma’s te bepalen.

Heeft u een klacht over journalistieke uitingen van de Nederlandse Publieke Omroep, dan kunt u deze indienen bij de ombudsman van de NPO. Hoe u dat doet, leest u hier.

Heeft u een vraag over onze dienstverlening? Of over een uitzending op radio of tv? Misschien staat het antwoord bij de veelgestelde vragen op onze website. Als uw vraag daar niet bij staat, vul dan onderstaand formulier in.

Met het versturen van dit formulier geef je toestemming aan het Commissariaat voor de Media om via deze gegevens contact met jou te zoeken. Wil je weten hoe wij met jouw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Velden met een * zijn verplicht

Vragen van programmamakers

Elke werkdag is er voor programmamakers tussen 11:00 en 12:00 uur een telefonisch vragenuur. Tijdens dit vragenuur kunt u onder andere vragen stellen over registratie van commerciële mediadiensten op aanvraag, regels met betrekking tot vergunningen voor publieke media-instellingen (lokaal, regionaal en landelijk) en commerciële media-instellingen, en de Mediawet of daarvan afgeleide regelgeving, zoals over sponsoring en reclame. Het telefonisch vragenuur is te bereiken via telefoonnummer 035 773 77 00.