8 juni 2023

Webinar lancering Digital News Report Nederland | woensdag 14 juni 2023

De webinar van  woensdag 14 juni 2023 kun je hier terugkijken.

Het Commissariaat voor de Media presenteert op woensdag 14 juni a.s. het Digital News Report Nederland 2023. Dit rapport geeft de laatste stand van zaken weer op het gebied van het nieuwsgebruik en het vertrouwen in nieuwsmedia in Nederland. Het Commissariaat voor de Media brengt het Report nu voor het zesde jaar op rij uit, maar dit is het eerste rapport ná de coronaperiode. Tijdens de coronapandemie zagen we een stijgende nieuwsinteresse, een toenemend aantal nieuwsmijders en een dalend vertrouwen in nieuws. Zetten die ontwikkelingen nu ook door?

Net als voorgaande jaren organiseert het Commissariaat voor de Media voor de lancering van dit rapport een webinar, op woensdag 14 juni van 10.30 tot 12.00 uur.
Belangstellenden kunnen zich hier inschrijven. Deelname is gratis.
De presentatie wordt verzorgd door onlinemediaspecialist Elger van der Wel, die vanuit de studio van Beeld & Geluid in Hilversum met verschillende experts in gesprek gaat over de onderzoeksresultaten en aanverwante onderwerpen.

Het programma is als volgt:

  • Welkom  door Elger van der Wel en Opening met Amma Asante, voorzitter Commissariaat voor de Media.
  • Belangrijkste bevindingen uit het Digital News Report 2023 – Presentatie door Edmund Lauf en Karin Schut, onderzoekers Commissariaat voor de Media.
  • Je publiek betrekken bij de journalistiek – Interview met Gerson Veenstra, eindredacteur Online EenVandaag.
  • Nieuwswijsheid – Interview met Fifi Schwarz van Nieuwswijsheid.
  • Personalisatie binnen nieuwssites en apps – Paneldiscussie met Rene Kleizen (Head of Product AD), Lindsay Mossink (adjunct-hoofdredacteur NU.nl) en Tom van den Broek (Head of Product, NOS).
  • De kansen van audio – Interview met Harrison van Vliet, Hoofd Audio Ontwikkeling NRC.
  • Afsluiting.

Over het Digital News Report 

Het Reuters Institute for the Study of Journalism onderzoekt met het Digital News Report het nieuwsgebruik in maar liefst 46 landen. In Nederland werkt het Reuters Institute hiervoor samen met het Commissariaat voor de Media. Het Digital News Report Nederland is een publicatie van het Commissariaat voor de Media.