Overslaan en naar de inhoud gaan
Achtergrond afbeelding LED scherm

Per 1 november 2020 is in de Mediawet geregeld wanneer reclame voor kansspelen wel én niet mag worden uitgezonden.

De nieuwe regels beperken het tijdvak waarbinnen reclame voor bepaalde kansspelen mag worden uitgezonden. Voor een aantal kansspelen mag geen reclame worden gemaakt tussen 06:00 en 21:00 uur. Dit geldt voor kansspelen waarvoor op grond van de Wet op de kansspelen een vergunning vereist is, zoals instantloterijen, sportweddenschappen, totalisators en speelcasino’s. Daarnaast geldt dit voor kansspelen op een automaat in een speelautomatenhal, als voor de aanwezigheid van die automaat een kansspelvergunning is vereist en voor kansspelen op afstand (online kansspelen). Voor overige kansspelen waarvoor op grond van de Wet op de kansspelen een vergunning is vereist, mag geen reclame worden gemaakt tussen 06:00 en 19:00 uur.

Televisieprogramma’s van zowel publieke als commerciële media-instellingen moeten aan deze reclameregels voldoen. Deze regels gelden ook, zij het in beperkte mate, voor radioprogramma’s van deze media-instellingen. Voor publieke media instellingen gelden de regels zo veel mogelijk ook voor het overige media-aanbod, zoals aanbod op sociale media.

Het Commissariaat voor de Media houdt toezicht op de naleving van deze regelgeving. Deze staat beschreven in de in de artikelen 2.94 en 3.7 van de Mediawet 2008.

Meer informatie over overige regelgeving over reclame voor kansspelen staat op de website van de Kansspelautoriteit.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.