Goede en slechte voorbeelden
Goede voorbeelden
Voorbeeld: De video-uploader geeft met #AD in de video duidelijk aan dat het gaat om een commerciële samenwerking. In de beschrijving begint hij ook met #AD.
Voorbeeld 2: De video-uploader geeft in de video met #advertentie aan dat het gaat om een betaalde samenwerking. De hashtag is in een andere kleur dan de achtergrond en in een lettergrootte die duidelijk en goed te lezen is.
Voorbeeld 3: De video-uploaders geven met een tekst in de video al aan dat het gaat om sponsoring en dat zij door het hotel zijn uitgenodigd. In de beschrijving vermelden zij vervolgens ook dat de video is gesponsord.
Voorbeeld 4: Dit is een video gericht op kinderen. Daar stellen wij hogere eisen aan. Minderjarigen herkennen reclame namelijk minder goed dan volwassenen. De video-uploader heeft in de video daarom duidelijk aangegeven dat het om reclame gaat en hoe lang het reclameblok duurt, zodat kinderen dit kunnen onderscheiden van de rest van de video. In de beschrijving wordt ook duidelijk vermeld dat er sprake is van reclame.
Voorbeeld 5: De video-uploader heeft aangevinkt dat het gaat om een betaalde promotie. Dit is altijd een goede manier om aan te geven dat er sprake is van commerciële beïnvloeding. Ook staat in de beschrijving dat de video is gesponsord.
Slechte voorbeelden
Voorbeeld 1: In de video staat nergens vermeld dat het gaat om een betaalde samenwerking of commerciële beïnvloeding. In de beschrijving staat pas op het allerlaatste moment #spon. Dit is niet duidelijk en niet voldoende.
Voorbeeld 2: In de beschrijving staat nergens vermeld dat het om een betaalde samenwerking gaat. In de video zelf heeft de video-uploader in dezelfde kleur als de achtergrond #ad geplaatst. Dit is heel onduidelijk en niet transparant.