Overslaan en naar de inhoud gaan
Achtergrond afbeelding LED scherm

Voor media-instellingen op Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de zogeheten BES-eilanden, geldt de Mediawet BES, het Mediabesluit BES en de Mediaregeling BES. Hierin zijn regels opgenomen voor het toezicht op de media-instellingen op de BES-eilanden.

Het uitgangspunt van deze regels is, dat:

  • de vrijheid van meningsuiting is gewaarborgd
  • er geen censuur wordt toepast
  • de exploitanten van radio- en televisiestations verantwoordelijk zijn voor de inhoud van hun programma’s
  • er bepalingen zijn opgenomen over de uitvoering van het toezicht, zoals langere bewaartermijn van de programma’s
Ga naar de Mediawet BES.

Toezicht en handhaving

Het Commissariaat voor de Media is verantwoordelijk voor het toezicht op en de handhaving van de naleving van de Mediawet BES en de regelgeving die op deze wet is gebaseerd.

Aanspreekpunt

Er is een medewerker van de Rijksdienst Caribisch Nederland aangewezen om namens het Commissariaat voor de Media de werkzaamheden ter plaatse uit te voeren. Ook fungeert de medewerker als eerste aanspreekpunt. Zo is het Commissariaat voor de Media voor de media-instellingen op de eilanden continu aanspreekbaar. Als de situatie erom vraagt, bezoekt een delegatie van het Commissariaat voor de Media de BES-eilanden om op locatie de toezichts- en/of handhavende taken uit te voeren.

Samenwerking

Het Commissariaat voor de Media streeft ernaar om bij het toezicht samen te werken met het Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) en het Agentschap Telecom (AT).

Toestemming omroepdienst BES

NL: Onderstaande brochure geeft informatie over het aanvragen van een toestemming om een omroepdienst te verzorgen op Bonaire, St. Eustatius of Saba en de eisen waaraan de omroepinstelling en de inhoud van haar programma-aanbod moeten voldoen.

ENG: The brochure below contains information on how to apply for permission to provide a broadcasting service on Bonaire, St. Eustatius or Saba and the requirements that the broadcasting organisation and the content of its programme service must meet.

PAP: E siguiente foyeto aki ta duna informashon tokante kon pa apliká pa un pèrmit pa duna servisio di transmishon na Boneiru, Sint Eustatius òf Saba, tambe e eksigensianan na kual e emisora i e kontenido di su programanan mester kumpli kuné.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.