Overslaan en naar de inhoud gaan
Achtergrond afbeelding LED scherm

Maak altijd duidelijk wie je bent en hoe je te bereiken bent en vermeld dat je onder toezicht staat van het Commissariaat voor de Media.

Afzender

Video-uploaders zijn volgens de Mediawet verplicht om duidelijk te maken van wie de content afkomstig is. Daarom moet een uploader het publiek informeren over de naam van diens onderneming, plaats van vestiging en contactgegevens. Onder naam verstaan we hierbij de naam van de onderneming van de video-uploader, zoals deze geregistreerd is bij de Kamer van Koophandel. Onder contactgegevens verstaan we een e-mailadres of postadres. Deze gegevens moeten vermeld worden op het account van de video-uploader op YouTube, Instagram en/of TikTok.

Er kan ook voor gekozen worden om op het account een verwijzing of link op te nemen naar een website waarop deze informatie goed vindbaar staat vermeld.

Onder toezicht

Ook is de video-uploader verplicht om zijn publiek erover te informeren onder toezicht te staan van het Commissariaat voor de Media. Dit kan door de volgende zin op te nemen op het account of goed vindbaar op de website waarnaar wordt verwezen: ‘[Naam onderneming] staat onder toezicht van het Commissariaat voor de Media’.

Meer weten over de achtergrond van de wetgeving? Ga verder naar: Waarom nieuwe wet- en regelgeving?

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.